Vacature Psychiater Medium Care i

Psychiater Medium Care i in Kloetinge Gem Goes

Psychiaters & artsen

Psychiater medium care I

 • Contactpersoon
 • Einddatum 31-10-2024
 • Locatie Kloetinge
 • Uren 24-32 uur

Ben jij psychiater en zoek je een uitdagend pakket aan werkzaamheden binnen de acute zorg, afdeling medium care I? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen

Je taken en verantwoordelijkheden zijn gevarieerd en veelomvattend:

 • Met jouw team geef je zorg aan patiënten met een ernstige psychiatrische stoornis en meervoudige gedragsproblematiek, die een gevaar vormen voor zichzelf en hun omgeving;
 • Je geeft leiding aan het team.
 • Je bent verantwoordelijk voor de geboden (medische) behandeling.
 • Je stelt diagnoses, stelt een behandelplan op en zorgt ervoor dat de behandeling de onderliggende problematiek effectief aanpakt en het herstelproces bevorderd wordt.
 • Je bepaalt medicatiebeleid en voert zorgafstemmingsgesprekken.
 • Je neemt deel aan de crisisdienst als achterwacht.
 • Je levert een bijdrage aan het verder optimaliseren van de kwaliteit van de zorg.
 • Je maakt deel uit van een multidisciplinair team.
 • Het acute karakter maakt intensieve zorg en een gesloten verblijf noodzakelijk.
Samen aan de slag

Binnen de zorgeenheid acuut en hoog intensief zijn er drie klinische crisis-afdelingen die passen in de visie van Emergis waarin ambulante behandeling en begeleiding centraal staan en een crisis een onderbreking is van deze behandeling. De klinische interventie is er op gericht om de cliënt controle te geven over de crisis. En dat in zo'n kort mogelijke, vooraf afgesproken termijn. Deze afdelingen zijn de HIC (high intensive care) en medium care I en medium care II.
Vanuit de zorgvisie van Emergis zijn herstel, respect, vertrouwen en gelijkwaardigheid kernwaarden die ook de uitgangspunten vormen binnen deze afdelingen.

Medium care I
De medium care I (MC I) is er voor die patiënten die kortdurende crisisinterventie nodig hebben maar minder zorgintensief en minder controle verlies hebben in hun crisis. Opschaling is aan de orde maar moet vooral beheersbaar zijn in de comfort room. We beschikken over dertig bedden verdeeld over vier units. MC I is er voor zowel nieuwe patiënten als ambulante patiënten in crisis .
Op MC I werk je samen in een team van psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten, artsen, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, agogen, en ervaringsdeskundigen.

Bij Emergis richten wij ons op het versterken van wat goed gaat en op het voorkomen van ziekte. Als iemand ziek is, zetten we onze behandeling en begeleiding in op het verbeteren van de mentale en lichamelijke gezondheid én op de manier waarop iemand in het dagelijks leven functioneert. Dat betekent dat we samen ontdekken wie iemand is, waar zijn of haar behoeften liggen en wat hij of zij kan.

Wat mag je van ons verwachten

Als je werkt als psychiater medium care I bij Emergis maak je deel uit van een organisatie met korte lijnen die gelooft in bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

 • Een platte en laagdrempelige organisatie waar het gewaardeerd wordt wanneer je mee wil denken.
 • Uitstekende administratieve ondersteuning waardoor je je vooral bezig kunt houden met het verlenen van zorg.
 • Ams-regeling ggz.
 • Een uitstekende vergoedingsregeling voor bereikbaarheidsdienst.
 • Maandelijks een tijdelijke arbeidsmarkttoeslag van 10% van je bruto maandsalaris over de gewerkte uren.

De Zeeuwse economie is sterk en omvat vele grote werkgevers. Emergis heeft goede relaties met hen en bemiddelt eventueel graag om ook voor je partner een passende werkkring in de regio te vinden.

Hier herken jij jezelf in

Onze cliënten en collega's vragen een psychiater die communicatief vaardig is, die verbinding maakt en die niet bang is om beslissingen te nemen. Samenwerken met cliënt, familie en andere hulpverleners vind je belangrijk. Je bent een aanwinst wanneer je jezelf uitgedaagd voelt om, in tijden van veel veranderingen, met het team verder mee te bouwen aan beleid. Daarvoor is het nodig dat je een teamspeler bent, van aanpakken weet en je je voor langere tijd aan Emergis wil verbinden.

Verder herken jij jezelf in dit profiel:

 • Je bent, bij voorkeur, drie dagen beschikbaar.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met deze vorm van ggz-verlening.
 • Kortdurende opname in een maximaal beschermde omgeving is het uitgangspunt.
 • Dwang en drang worden maximaal voorkomen; het terugwinnen van de eigen regie en zorg gericht op herstel staan voorop.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG), een BIG- en AGB-registratie en ten minste één relevante referentie

Werk jij mee aan onze droom?

Heb je interesse in deze vacature? En wil jij samen met ons werken aan een goede mentale gezondheid van alle inwoners in Zeeland?
Dat kan!

Neem voor meer informatie contact op met (1) via 0 6 11 46 02 06.

Functie:psychiater medium care i
Startdatum:16-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:24 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Emergis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Tholenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de tholenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures tholen
 2. Psychiater Medium Care i Emergis 16-04-2024

Bekijk ook andere vacatures