Vacature Juridisch Adviseur

Juridisch Adviseur in Tholen

Juridisch adviseur

36 uur per week

Plaatsingsdatum 23 mei 2024

Sluitingsdatum 26 juni 2024

Contracttype Reguliere vacature (Tijdelijk met uitzicht op vast)

Opleidingsniveau

 • HBO
 • HBO+

Juridisch Adviseur

(voor 36 uur per week)

Een duizendpoot die de tanden wil zetten in veelzijdige juridische onderwerpen.

Wil jij bijdragen aan de dienstverlening aan de inwoners en ondernemers van Tholen? Dan zoeken we jou!

Waar staat het cluster Juridische Zaken voor?

Ons cluster behandelt bestuursrechtelijke - en privaatrechtelijke zaken. Wij adviseren aan het bestuur en aan collega's over onder meer openbare orde en veiligheid, evenementenbeleid, horeca-beleid, omgevingswet, sociaal domein (Participatiewet, Wet maatschappelijke ondersteuning en Jeugdwet), overeenkomsten, schadeclaims, Wet open overheid, rechtsbescherming (ondersteuning bezwaarschriftencommissie), behandelen van klachten.

Kortom, op vele rechtsgebieden zijn wij de juridische ondersteuners en vraagbaak voor bestuur en organisatie.

Wat ga jij zoal doen?

Jouw werk bestaat uit het adviseren van het bestuur en collega's over juridische aspecten van openbare orde en veiligheid en privaatrechtelijke vraagstukken. Denk aan dossiers met een hoog afbreukrisico op crimineel misbruik, zoals vergunningen, vastgoed, subsidies en aanbestedingen. Je maakt op deze onderwerpen een integriteitsbeoordeling met toepassing van de Wet Bibob. Jij bent contactpersoon voor het Landelijk Bureau Bibob en adviseert het bestuur over de te volgen aanpak. Woonoverlast en de ondersteuning aan beleidsmedewerkers hierop is ook onderdeel van jouw taak. Jij bent de privaatrechtelijke expert die het recht vertaalt naar de praktijk. Zo toets jij overeenkomsten op rechtmatigheid, beoordeelt schadeclaims, geeft advies en stelt besluiten op over huisverboden, voert civielrechtelijke procedures en bent sparringpartner voor het bestuur, collega's en advocaten. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk ook zo leuk.

Over deze onderwerpen stel je voorschriften, verordeningen en besluiten op, vrijwel altijd in nauwe samenwerking met collega's van andere afdelingen.

Jij neemt deel aan overlegverbanden en werkgroepen (in- en extern) en draagt binnen aangegeven kaders standpunten uit.

Jij bent de collega waar men terecht kan voor een snel en kwalitatief goed juridisch advies. Je vindt het leuk om landelijke en/of provinciale ontwikkelingen te volgen en deze te vertalen naar efficiënte processen voor onze bedrijfsvoering.

Als het nodig is, kun je ingezet worden op werkzaamheden voor de bezwaarschriftencommissie.

Wie ben jij en wat breng je mee? Je

 • hebt humor, bent collegiaal en bent een gedreven jurist die met de regels in de hand ruimte zoekt om te komen tot resultaten met oog voor het individu;
 • bent klant- en resultaatgericht, kwaliteitsbewust én communicatief sterk. Je "spreekt" de taal van de klant en kan je inleven in de situatie van jouw gesprekspartner;
 • bent flexibel en kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen en klanten;
 • bent analytisch, omgevingsbewust, hebt overtuigingskracht en bent onafhankelijk;
 • bent in het bezit van een hbo/wo diploma rechten;
 • hebt bij voorkeur minimaal 3 jaar recente werkervaring met het werkveld van de functie (bestuursrechtelijke en privaatrechtelijke aspecten) en meer specifiek werkervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Wat bieden wij jou?

 • Een erg leuke, afwisselende baan in een organisatie waar het fijn werken is, met een collegiale en informele werksfeer. Er wordt hard gewerkt en veel gelachen;
 • De functie is gewaardeerd in schaal 10 uit de salaristabel gemeenten (afhankelijk van je kennis en ervaring varieert dit van € 3.558,00 tot maximaal € 5.247,00 bruto per maand. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring).
 • Een Individueel Keuze Budget (o.a. opgebouwd uit vakantiegeld en eindejaarsuitkering), 17,05% van jouw brutosalaris. Daarmee kun je (met belastingvoordeel) extra verlof kopen, een fiets aanschaffen, een opleiding volgen of gewoon uit laten betalen.
 • Ontwikkelmogelijkheden binnen de functie/organisatie en functiegerichte scholing.

Ben je al overtuigd dat dit jouw baan is, maar je hebt toch nog vragen? Neem dan contact op met , . E-mail: . Mobiel: .

Solliciteren?
Heb je interesse in deze functie? Verstuur dan je motivatiebrief met CV uiterlijk 26 juni 2024

 • Korte lijnen met collega's, management en bestuur

Solliciteren Juridisch adviseur

Sluitingsdatum 26 juni 2024

Werken bij de Gemeente Tholen.Functie:juridisch adviseur
Startdatum:23-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5247 – 5247
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Tholen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Tholenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de tholenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures tholen
 2. Juridisch Adviseur Gemeente Tholen 23-05-2024

Bekijk ook andere vacatures