Vacature Commercieel Manager

Commercieel Manager in Zierikzee

Werken bij SAMAN

Commercieel Manager

Zierikzee

40 uur

 • Salarisindicatie: €4.293 - €6.639 + bonus
DIRECT SOLLICITEREN

Ben jij klaar om jouw stempel te drukken op de groei van onze verkoopafdeling? Als Commercieel Manager bij Saman Groep krijg je de kans om ons commerciële landschap te transformeren. Wij zijn op zoek naar iemand die ons verkoopteam fors opschaalt van 25 naar 80 adviseurs over 3 jaar, maar ook naar een hoger niveau tilt. Met een focus op duurzame energie en digitale innovaties, biedt deze rol je een unieke kans om een blijvende impact te maken binnen een dynamische en snelgroeiende organisatie.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris
 • 26,3 vakantiedagen per jaar
 • Veel doorgroeimogelijkheden
 • Korting op onze producten en diensten
 • Meewerken aan duurzame wereld
 • Winstuitkering, vakantiegeld én 500 euro bonus bij aandragen nieuwe collega

WAT VERWACHTEN WIJ VAN EEN Commercieel Manager

Je ochtend start met het controleren van de laatste verkoopcijfers en prestatie-indicatoren. Je analyseert trends en bereidt je voor op de dagelijkse briefing met de teamleiders. Samen bespreken jullie de resultaten en stellen jullie prioriteiten voor de dag. Dit moment gebruik je ook om eventuele uitdagingen in de verkoopstrategie te identificeren en direct actiepunten te formuleren.

Na de briefing werk je samen met de IT-afdeling en de applicatiebeheerder aan de ontwikkeling van nieuwe verkoopdashboards. Je focust hierbij op de integratie van real-time data die de sturing binnen de verkoopafdeling kan versnellen. Ook neem je tijd om te overleggen met de marketingafdeling waarbij je bespreekt hoe de voordelen van onze warmtepompen en zonnepanelen het best in de markt gezet kunnen worden, zodat de verkoopboodschappen optimaal aansluiten bij de klantbehoefte.

Rond de lunch loop je een rondje met een van de regiomanagers, waarbij jullie sparren over strategieën voor marktuitbreiding en het optimaliseren van de klantreizen. Je gebruikt deze informele setting om te brainstormen over innovatieve benaderingen voor klantbetrokkenheid en retentie.

In de middag komt een coach voor een trainingssessie die gericht is op de ontwikkeling van verkoopvaardigheden en klantenservice technieken. Hier benadruk je het belang van een consistente merkbeleving en het persoonlijk maken van klantinteracties.

Je dag eindigt met het bijwonen van een strategisch overleg waarin de lange termijn visie voor de verkoopstrategie wordt besproken. Je draagt bij met jouw visie op schaalvergroting en het inspelen op ontwikkelingen in de duurzame installatie markt. Samen met het strategische team bepaal je de stappen die nodig zijn om deze doelen te bereiken: met lokale vestigingen door het hele land de energietransitie voor iedereen bereikbaar maken. Jij zorgt dat jouw afdeling klaar is voor de groei van 30 naar 100 FTE.

Dit ben jij

 • Een afgeronde wo-opleiding in een bedrijfskundige of commerciële richting;
 • Minimaal 5-10 jaar ervaring in een complexe en groeiende B2C verkooporganisatie;
 • Ervaring in de (duurzame) energiemarkt is een pré;
 • Commercieel inzicht met een sterke drive voor sales en een duidelijke visie hierop;
 • Ondernemend vermogen om nieuwe kansen te creëren en te benutten;
 • Vaardig in het bouwen en opschalen van teams en organisatiestructuren;
 • Praktische aanpak met de bereidheid om zelf de handen uit de mouwen te steken;
 • Strategisch sterk, bekwaam in het analyseren van data en vertalen naar actieplannen;
 • Grote interesse in digitale oplossingen.

Dit ga je doen

Je bepaalt de visie voor de verkoopstrategie en zorgt dat deze samen met jouw team van regio teamleiders wordt uitgerold en bewaakt. Daarnaast ontwikkel je de verkooporganisatie verder zodat deze schaalbaar wordt en in 2027 uitgebouwd is van 30 naar 100 FTE. Je initieert verbeteringen in klantreizen en zorgt voor een cultuur binnen de verkoopadviseurs die gericht is op topprestaties. Ook ben je verantwoordelijk voor de implementatie van specifieke klantreizen voor partners en collectieven en lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van dashboards en verkoopsystemen die helpen bij de sturing van de verkoopafdeling.

Solliciteer door het sollicitatieformulier in te vullen of je motivatie en cv te mailen naar .Functie:commercieel manager
Startdatum:08-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:4293 – 6639
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Saman Groep via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Tholenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de tholenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures tholen
 2. Commercieel Manager Saman Groep 08-05-2024

Bekijk ook andere vacatures