Vacature Docenten Nederlands

Docenten Nederlands in Tholen

Docent Nederlands als tweede taal NT2 (ST/BE-NT2/0110)

 • Standplaats Bergen op Zoom

 • Bergen op Zoom

 • Sector, school of dienst:

Curio basiseducatie/nt2 verzorgt onderwijs aan volwassenen op ongeveer 10 locaties in West-Brabant. In eigen schoolgebouwen, bibliotheken en buurthuizen.
Ter uitbreiding van het team in het werkgebied Tholen / West-Brabant West is Curio basiseducatie/nt2 op zoek naar docenten Nederlands die zich gespecialiseerd hebben in Nederlands als tweede taal of bezig zijn met deze post-HBO opleiding. Ervaren docenten met een registratie in het register van de beroepsvereniging BVNT2 of Blik op Werk worden uitgenodigd te reageren. Heb je een passie voor taal en het werken met volwassenen met uiteenlopende achtergronden, lees dan vooral verder.

Wat ga je doen?

Als docent Nederlands bij de afdeling basiseducatie/nt2 ben je een onderwijsspecialist, die beschikt over een brede deskundigheid in het volwassenenonderwijs aan Nederlandstaligen en anderstaligen. Je bent in staat om je groep binnen de gestelde cursusduur naar een hoger taalniveau te brengen. Je richt je lessen doelgericht in. Je bent ervaren in het differentiëren, zet activerende werkvormen in en creëert een prettige werksfeer. Je hebt gevoel voor de verschillende culturele achtergronden van je cursisten en weet daar goed op in te spelen.
Je hebt contact met cursisten, vrijwilligers en externe partners om de doelstellingen van de cursist te bereiken. Samen met je leidinggevende, teamleden en collega's geven jullie vorm aan de onderwijsontwikkeling, -uitvoering en -organisatie. Je onderhoudt contact met het werkveld over relevante ontwikkelingen.

Wie ben jij?

Je bent een energieke en enthousiaste docent Nederlands (of Pabo) met passie voor de doelgroep. Je bevoegdheid NT2 heb je behaald volgens de richtlijnen BVNT2 of Blik op Werk. Je hebt ervaring met inburgering, analfabeten en met het verzorgen van taallessen op de niveaus A1 t/m B2. De lessen zullen vooral in de regio's Tholen, Bergen op Zoom en Roosendaal ingepland worden, dus het is handig als je in de regio woont en over een auto beschikt.
Verder ben je in staat om in te spelen op vernieuwingen in het onderwijs en werk jij het liefst in een professionele cultuur waarin integriteit en zelfontwikkeling een belangrijke rol spelen.
Je bezit de volgende competenties:

 • Motiverend en coachend;
 • Vaardig in groepsmanagement;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;
 • Analyseren van ontwikkel- en leervragen;
 • Kunnen samenwerken met collega's;
 • Kan omgaan met verschillende doelgroepen en verschillende niveaus binnen de doelgroep.

Wat vragen wij?

Als je bij ons komt werken moet je volgens de wet een originele en geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) inleveren. Geldig betekent niet ouder dan zes maanden en de VOG moet bedoeld zijn voor het specifieke screeningsprofiel Onderwijs.
Zonder een geldige VOG kun je niet van start!

Toelichting op sollicitatieprocedure

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteer dan via de knop 'Solliciteren'. Je motivatiebrief met CV (in pdf-formaat) kun je richten aan , .
De vacature wordt gelijktijdig zowel in- als extern opengesteld. Interne kandidaten hebben, bij gebleken geschiktheid, voorrang. Je kunt tot uiterlijk 24 maart 2024 solliciteren via de Curio website.

Wat mag je verwachten?

Curio is een organisatie volop in ontwikkeling. Ook onze medewerkers krijgen de mogelijkheid om hun kwaliteiten te ontwikkelen. We maken dit mogelijk door te zorgen voor een cultuur waar "liefde voor leren" ruim baan krijgt. Teamspirit staat bij ons hoog in het vaandel. Door het werken met deze doelgroep draag je een steentje bij aan de maatschappelijke belangen in de samenleving. Daarnaast bieden wij:


 • Vakantiegelduitkering 8% van het jaarsalaris


 • van het jaarsalaris

 • Toegang tot het vitaliteitsportaal

 • Goede pensioenopbouw bij ABP

 • Loopbaan lang ontwikkelen met onze Curio Academie

 • Je bent de schoolvakanties vrij

Wie zijn wij?

Curio biedt onderwijs waarin leerlingen, studenten centraal staan. We moedigen ze aan om te ontdekken en prikkelen hun nieuwsgierigheid. We leiden ze op tot zelfbewuste deskundigen in hun vakgebied. Onze ambitie is: zorgen dat onze leerlingen en studenten kansrijk en wendbaar zijn op het moment dat ze klaar zijn met hun opleiding. Zo zijn ze goed voorbereid op de arbeidsmarkt van de toekomst.

Wij zijn de beroepsopleider van West-Brabant. Beroepsonderwijs bereikbaar maken voor iedereen van 12-67 jaar, dat vinden we belangrijk. Wij helpen onze leerlingen en studenten het beste uit zichzelf te halen. Zodat de regio dat ook kan doen. We werken voor ons praktijkgerichte onderwijs samen met organisaties, onderwijsinstellingen en overheid in West-Brabant.

Onze vmbo-scholen vind je van Andel tot in Halsteren. Daarnaast hebben wij het mbo in Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. In Breda en Bergen op Zoom vind je ook mbo breed, waar studenten extra zorg en meer flexibiliteit krijgen. Onze vavo biedt volwassenenonderwijs en helpt bijvoorbeeld leerlingen die zijn gezakt alsnog aan een diploma. De vavo-locaties vind je in Breda en Roosendaal.

Zo verloopt het solliciteren bij Curio

Leuk dat je solliciteert! Wat gebeurt er nu? Eerst lezen we je motivatie goed door. En natuurlijk gaan we na of je volgens ons geschikt bent voor de functie. Zien we aanknopingspunten, dan nodigen we je uit voor een eerste kennismakingsgesprek. De uitnodiging ontvang je vaak via de mail, soms telefonisch. Het gesprek vindt plaats op een locatie van Curio. Is de klik er hierna nog steeds? Dan komt die baan bij Curio heel dichtbij.

Klik op de video hiernaast.

Zo verloopt het solliciteren bij Curio

Waarom kiest iemand voor een baan in het beroepsonderwijs? Als docent, instructeur of juist in een ondersteunende rol? Waar komt die passie vandaan? En wat leren zij zelf? We maken kennis met verschillende medewerkers van Curio. Ze geven ons een...

Hoe doe je dat eigenlijk… innoveren in het beroepsonderwijs? En wat is je rol daarin als docent? Dat kun je aan niemand beter vragen dan aan onze Curio-collega's.

Functie:docent nederlands
Startdatum:05-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:5078 – 5078
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Curio via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Tholenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de tholenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Tholen
 2. Docenten Nederlands Curio 05-03-2024

Bekijk ook andere vacatures